Sommerfest

Igen i år blev der ved hjælp af flittig indsats fra personale, frivillige og pårørende, og ikke mindst ved hjælp fra fonden, ”Finns humørlegat”, afholdt en fantastisk dejlig og begivenhedsrig sommerfest, tirsdag d. 4. juni, med start kl. 16.30.

Allerede i maj fik vi indbydelse til festen hvilket betød, at vi i god tid kunne forberede os og glæde os til at NU kom sommeren. Det må i sandhed også siges at være højdepunktet for denne fantastiske aften.

Vi startede med en menu, hvor duften af helstegt pattegris satte sanserne i spil. Herudover en farverig salat, der var med til at skærpe appetitten.

”Det grå guld – Sydthy” underholdt under hele festen. En stemning blev skabt, dette kunne aflæses rundt ved bordene hvor flere af beboerne viste glæde og enkelte fældede en tåre. Musikken vakte minder fra gamle dage og der blev sunget med på mange af sangene.
Efter spisningen var flere af beboerne ude på dansegulvet, hvor de fik sig en sving om.

Beboerne var klædt på til fest og det var helt tydeligt, at de havde glædet sig. I alt deltog ca. 90 personer.

Det var som pårørende til min mor, en oplevelse som bliver gemt i hjertet. Det at være pårørende til en dement kan nogle gange føles ensomt. En aften som denne gav mig en følelse af, at alle vi pårørende var i samme båd og en følelse af samhørighed.

En varme og glæde sætter spor og det gjorde det også hos mig. At se min mor smile og være glad, og se den glæde hun viste når hun blev mødt af andre, hvad enten det var frivillige, personaler eller andre pårørende gjorde, at jeg for en stund glemte at min mor var ramt af demens. En sådan rørende aften hvor glæde og mindeværdige øjeblikke bliver få værdifulde, at ord pludselig bliver fattige.

Jeg føler mig heldig og privilegeret over at min mor kom til at bo på Sandfeldgården, hvor jeg kan være tæt på hende og følge og støtte hende i et svært livsforløb. Jeg samler på alle disse gode, sjove og fantastiske oplevelser, som udover at blive gemt i hjertet også bliver skrevet i en mindebog som et varigt minde om en god tid på trods af svær sygdom.

Henrik Lysdal Sørensen