Nybyggerne

Når du kommer til Sandfeldgården, så vil du møde "Nybyggerne". Det gælder uanset om du er beboer, pårørende eller personale.

Nybyggerne er en støttekreds, der blev oprettet i 1990, og har i dag ca. 180 medlemmer.

Formålet med dette frivillige arbejde er beskrevet i foreningens vedtægter:

  • At medvirke til et åbent og hjemligt miljø på Sandfeldgården.

  • Deltage i, og supplere med forskellige aktiviteter som underholdning, udflugter hjemmebesøg og andet.

Nybyggerne har gennem årene bl.a. bygget et stort flot havebassin med planter og guldfisk. Der er opført hønsehus, indrettet "Dyrehaven" og anlagt forskellige havepartier.

Nybyggerne tilbyder dagligt at køre en tur i byen med el-kørestol med de beboer, der skulle have lyst til det.

Tirsdag eftermiddag er der hygge med læsegruppen. hvor der bliver læst lidt i Ugeposten samt en god bog, og der synges et par sange mens eftermiddagskaffen nydes. 

Torsdag formiddag holder Nybyggerne hyggeformiddag med sang og hygge. Det er også Nybyggerne, der står for spilleaftnen med de beboere, der har lyst til det, én aften i ugen. Da bliver der spillet kort, ludo, æsel mv.

Hver anden onsdag er der udflugt "Ud i det blå" med Sandfeldgårdens 2 busser. Disse ture er meget eftertragtede.

Nybyggerne står for avisoplæsning på Sandfeldgården om fredagen, ligesom beboerne får et besøg og en blomst på fødselsdage.

I årets løb arrangerer Nybyggerne aktiviteter som koncert, midsommerfest, tur til Skovlyst bankospil og grønt marked med salg af dekorationer, grøntsager, hjemmebag m. m. 

I anledning af 25 års jubilæet har Sandfeldgården fået en granitskulptur udført af Peder Laursen, Nr. Nissum. Han er lærer og arbejder i sin fritid som musiker og skulptør, og har skulpturer stående flere steder på Nissumegnen.
Skulpturen er en gave fra "Nybyggerne", og er placeret på det nye plæneanlæg, som "Nybyggerne" har anlagt ved P-pladsen.

"Sandkassen" er Nybyggernes medlemsblad og udkommer 4 gange årligt. Her er der mulighed for at følge begivenhederne på Sandfeldgården.

Medlemsskab kan tegnes på kontoret eller ved henvendelse til personalet.

Nybyggernes bestyrelse:

Formand: Herdis Callesen - mail adr. herdiscallesen@gmail.com 

Kasserer: Karl Kristian Hansen

Næstformand: Kirsten Hansen

Medlem: Ruth Byskov